Luna Noor om Sør-Vest USA

Pappa, mamma, Emeric og jeg i California

20170302_172607

Vi landet i Los Angeles i California etter å ha flydd i 12 timer fra Auckland i New Zealand. Det var kjedelig! Men det gikk bra fordi at vi var på Qatar Airways sitt fly. Der fikk vi egne skjermer pluss at jeg sov litt og spiste mat. Når vi kom til flyplassen leide vi en bil og kjørte til huset vi hadde leid. Mamma var så trøtt at hun ville kjøpe seg en kaffe på en bensinstasjon vi fylte bensin på. På kaffekranen sto det «hot and fresh» så mamma tok seg en og betalte. Når hun smakte på kaffen smakte den heller mer «old and cold»!! Det gøyeste var når mamma sa fra at den var kald tok mannen opp et skap, vi trodde han skulle kaste den, men nei da, han skulle ta kaffen inn i en mikrobølgeovn for å varme den!!! Vi lo så vi skreik!

Dagen etter dro vi til sentrum av Los Angeles. Vi fikk se «Hollywood Walk of Fame», og fant ut at det hadde vært Oscar-utdeling kvelden før på kinoen vi ville se en film på! Kinoen het «Dolby Theatre» og er veldig kjent. Senere dro vi for å se Holleywood-skiltet. Det var nydelig utsikt men skiltet var for langt borte til at vi fikk ta bra bilder. Vi kjørte også gjennom Bel-Air og Beverly Hills. Der var det et rik-strøk med masse store hus.

This slideshow requires JavaScript.

Det som var artigst med hele Sør-vest-USA var å dra på «Universal Studios», en kjempegøy fornøyelsespark!!!!!!!!!!!! I starten dro mamma og Emeric inn i et spøkelses hus, mamma ble så redd at hun sparket tåa si inn i en kasse og måtte dra og få førstehjelp. Vi spiste litt, mamma og pappa spiste på «Subway», jeg spiste på «KFC» og Emeric spiste på en kinesisk fast-food plass eller Taco Bell. Vi gjorde mange ting på fornøyelsesparken, for eksempel – vi dro på en «Grusommme meg»-4D-film, møtte «Scooby Doo og Shaggy», «Kleopatra og Farao» (Kleopatra dasket meg i hodet etter at jeg hadde tatt bilde!), og så en «Shrek»-4D-film. Etterpå så vi på hvordan de laget forskjellige stunt på filmer (en mann fikk på seg beskyttelsesklær, så dynket de han i sprit og tente på han). En jente fikk komme opp på scenen og skulle bli skjært av hånden! Det var artig å se på! Vi så også på at en mann skulle fly i verdensrommet, på en måte. Det var kult, fordi når de åpnet drakten hans igjen, var det en annen person der! Vi dro også rundt i en buss og fikk se forskjellige byer og landsbyer som var bygd opp som kulisser for filmer. Vi så at en mann holdt på å bære en død kropp inn i bilen sin, og når han så oss, kom han mot oss med en kniv. Dan, dan, daaaa! Da kjørte vi fort unna. Hele bussen kjørte inn i en svær bygning hvor de hadde laget en undergrund/subway som raste sammen under et jordskjelv. Det kom masse vann og det var skummelt! Etterpå tok vi en berg-og-dalbane som hette «Mumien». Den var skikkelig rask og spennende.

This slideshow requires JavaScript.

Mot slutten dro vi til Harry Potter-byen. Hagworth så virkelig heeelt ekte ut. Når vi skulle til en berg-og-dalbane inne i Hagworth, så vi velgehatten og bilder som snakket og beveget på seg. Jeg fikk min egen tryllestav. Jeg lurte og lurte på – skulle jeg ta Luna Lovegood, Harry Potter, Hermine Grang eller Ronny Weasley sin stav? Til slutt ble det Hermine Grang sin stav. På berg-og-dalbanen bevegde vi oss sakte, men med 3D-film. Det ekleste var giga-edderkoppene.

This slideshow requires JavaScript.

Til slutt dro vi til en berg-og-dalbane som var nesten som «TutukiSplash» i Spania. Man dro ned en bratt bakke og fikk masse vann på seg, men denne gangen var det late dinosaurer som prøvde å spise oss! Så spiste vi middag og kjøpte kule sokker til deg tante Inge Marie hvis du leser.

This slideshow requires JavaScript.

Dagen etter så jeg og Emeric en film som het «Et kongerike for en lama». Den var super!!! Siden dette var siste dagen vi skulle være sammen med Emeric før han skulle dra til Peru og møte Snorre, en venn fra Trondheim, var det litt trist. Men vi skulle treffe han igjen om noen uker, da!

Mye av den siste tiden vi var i Sør-Vest USA, reiste vi rundt og så på mye fin natur. Først dro vi til Newport Beach og besøkte Crissie, Pontus og Felix. Der var det en kjempefin solnedgang.

This slideshow requires JavaScript.

Så reiste vi til Arizona og så Grand Canyon, Antelope Canyon og Horseshoe Bend. Mamma syntes det var nydelig!!! Jeg synes det var fint. Se på bildene. 😊

This slideshow requires JavaScript.

På turen tilbake til Los Angeles kjørte vi inn om Utah og Nevada. I Nevada kom vi til Las Vegas. Det var en by med både Eiffeltårnet, en pyramide, byen New York, Venezia og en kjempesvær lys, musikk/vannfontene. Las Vegas er nok den kuleste byen jeg har sett! 😊

This slideshow requires JavaScript.

Det siste vi skulle gjøre i Sør-Vest USA var å dra innom San Francisco og kysten nedover til Los Angeles. På turen dro vi innom mange fine steder. Bl.a. Silicon Valley som er en slags gründerby, San Jose hvor dro innom Stanford University, Carmel by the sea og Santa Barbara. Det var veldig fint.

This slideshow requires JavaScript.

Takk for denne gang! 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s