Luna Noor om New Zealand

Noen blinkskudd fra New Zealand

This slideshow requires JavaScript.

Først av alt landet vi i Auckland. Det en by på nordøya av New Zealand. Den var ikke særlig fin, men var som andre byer i Europa egentlig.

This slideshow requires JavaScript.

Etter noen dager kjørte vi til et sted som het Taupo. Når vi hadde kommet til hotellet gikk vi en LAAAANG og kjedelig tur, men det var verdt det. For når vi kom frem, kom vi til en varm kilde. Selvfølgelig badet vi der!

This slideshow requires JavaScript.

En dag dro vi til et glassblåseri, det var ikke så spesielt, helt til vi fikk dra inn i et rom og se på at de laget noe, jeg er ikke helt sikker på hva. Men uansett, jeg og mamma ville egentlig kjøpe den tingen men den var ikke ferdig så vi kunne ikke. Forresten det er UTROOOOOLIG mye man kan gjøre med litt glass i varme. Når vi var på tur hjem var det en haiker som tok ut tommelen for at vi skulle plukke henne opp. Hun skulle til Rotorua men vi kunne ikke dra så langt og så tilbake, så vi slapp hun av et sted der det var mange biler og kjørte videre. Etter en lang dag var det godt å sove.

Neste dag eller noen dager etter kjørte vi på en veg kalt «The Forgotten World Highway». Der var det var en helt UTROOOOOLIG fin natur og noen helt FAAAANTASTISKE daler. Når vi endelig hadde kommet til et annet hotell sov vi. Den neste dagen så mamma, jeg og Emeric Ringenes Herre 1.

This slideshow requires JavaScript.

Litt senere eller neste dag dro vi til Hobbiton settet, eller som jeg liker å kalle det og som det egentlig heter, «The Shire». Det var ganske kult der, vi fikk masse informasjon. Vi fikk vite at treet over Bilbo sitt hus var «fake», men hadde ekte blader som var fra andre trær. Vi fikk også vite at i en hage var alle grønnsakene ekte bortsett fra potetene. Jeg hadde gledet meg til å dra inn i Bilbos hus, men vi kunne ikke fordi alle husene var helt tomme. Det var bare utsiden som var kul på en måte. Men det som var gøyest med den turen var å gjette hva folk jobbet med. Jeg og Emeric gjettet nesten vært eneste hus vi gikk forbi. Det var noen som jobbet med ost, grønnsaker, tre, ja masse. Når vi var ferdig med turen fikk vi dra inn i et hus og velge 1 av 3 drikker. Jeg kunne ikke velge for det var bare en uten alkohol og det var den gode gamle Ingefær-ølen. I dette landet kjørte vi mest. Vi dro til en by kaldt Greytown. Mamma hadde så lyst til å dra inn på et SUUUUUUPER-kjedelig saumuseum. And here we go!!! Uansett, etter museumet dro vi inn i en sjokoladebutikk. Jeg husker ikke hva vi kjøpte men sjokoladen var nydelig.

This slideshow requires JavaScript.

1 dag senere dro vi til hovedstaden som heter Wellington. I Wellington dro vi til et område hvor det var masse StreetArt. Jeg elsket det. Der var det også en veldig kul fiolin-spiller. Og så det kuleste med hele Wellington var et museum som vi besøkte. Vi dro videre til det beste Airbnb huset jeg har vært på noen gang! Det var 3 som bodde der eller 4 hvis du teller med den lille søte hunden deres. Personene som bodde der het Olivier, Sam og datteren deres. De hadde den beste frokosten EVER!!!

This slideshow requires JavaScript.

Og nå det SKUUUUUUUMLESTE hotellet EVER «Haydon Manor»!!! «Dan Dan Daaaaaaa» Det var gammelt og knirket, og sent på kvelden før vi skulle legge oss så vi en gammel mann utenfor hotellet som gikk rundt i en brudekjole!!! Vi vet ikke hvorfor og han gikk veldig fort forbi. Vi kalte ham bare den gale gartneren. Det var litt vanskelig å sove etter at vi hadde sett ham…

This slideshow requires JavaScript.

Når vi hadde kjørt i mange dager var det godt å endelig få spille litt fotball i parken i Masterton. Den beste tingen av alt som skjedde i New Zealand var at vi dro for å ri på hest. Det var litt dumt da, jeg fikk ikke springe eller trave da alene for sikkerhets-grunner.

This slideshow requires JavaScript.

En annen ting vi gjorde var å dra på minigolf. Det var gøy. Ok jeg sa at museumet var det kuleste i New Zealand, men det jeg skal fortelle om nå, var faktisk det kuleste. Emeric tok en 4-aktivitet. Han gjorde strikkhopp, elverafting, helikopter tur og fallskjerm hopping på en dag. Selv om Emeric har gjort strikkhopp fra før, så ville han ta alle de andre tingene også. Jeg  var med på elverafting og helikoptertur. Det var kjempegøy! Og alt dette på pappa sin bursdag, «nååå stakkars pappa.» Vi tok også en liten kajakktur hvor Emeric hadde strikkhoppet.

This slideshow requires JavaScript.

En annen dag var vi tilbake i Taupo. Vi hadde tenkt til å spille fotball utenfor bungalowen, men det var et nett der; «Hmmmmm – kansje vi skal spille fotballtennis?» En dårlig ting med det, var at jeg hadde klippet tåneglene og fått et sår så det kom litt blod. Etter jeg hadde kommet tilbake til banen etter å ha tatt på plaster gikk det noen minutter og pappa slengte seg på bakken for å få ballen… Det ble ganske mye blod på han og gitt!!! 🙂

Neste by var Rotorua – det var min yndlings by på grunn av at vi dro på mange aktiviteter. Der dro vi på OGO-baller, luge, varme kilder som luktet råtne egg og «glowworm-grotte» pluss Maori willage. Jeg likte OGO-balls best fordi vi lå i en stor ball med vann og bare dro ned en bakke! Luge var helt ok, det ble visst litt blod på tåa mi igjen! 😊 Varme kilder var KJEEEEDELIG, det luktet bare ekkelt og sola steiket, jeg ville bare hjem. Glowworms var ikke så spesielt for meg, men vi kjøpte bilder på grunn av at jeg hadde på en grønn/Kari Palari te-skjorte og siden den var grønn byttet de farge på grunn av bakgrunnen. Maori willage var gøy! I starten når vi satt i bussen skulle vi velge en cheef/høvding. Høvdingen skulle si hei med og ta nesen mot hverandre 2 ganger med høvdingen av Maorifolket. Når de skulle si hei gjorde Maoriene en type truedans. Da fikk vi ikke lov til å smile og ikke le. Jeg stod fremst og smilte bittelitt på grunn av tungene deres. Hvis jeg hadde blitt tatt, vet jeg ikke hva de hadde gjort med meg. De lærte oss noen danser og forklarte oss hvordan de overlevde. De sa at når de kom til et land med snø (New Zealand), kalte de den «The Big White Cloud» eller på norsk, den store hvite skyen. Det jeg synes var litt fornærmende, var at damene skulle heve opp hvor stolt de var av mennene og at mennene skulle ta vare på damene. Ja, jeg vet at de skulle ta vare på dem som om de var noen diamanter, men seriøst, tror de ikke at damene kan ta vare på seg selv? Jeg synes det var litt rart for nesten alle var litt tykke og 1 av dem var syltynn!

This slideshow requires JavaScript.

 

 

 

 

 

Etter Rotorua dro vi tilbake til Auckland og spilte fotballgolf og traff Inger Liv og Dave. Mamma kjenner henne fordi min storebror Ib ble født 1 dag før hennes datter.

This slideshow requires JavaScript.

2 thoughts on “Luna Noor om New Zealand

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s