Luna Noor om Cuba

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aller først landet vi i Havanna (hovedstaden på Cuba). Når vi hadde hentet bagasjen stod det en mann og ventet på oss. Han skulle kjøre oss til en by som het Santa Marta ved Varadero. Det kostet 100 CUC, som er nøyaktig 850 kr. Turen tok ca. 2,5 timer, og bilen var uten setebelter. Når vi kom fram til AirBnB-leiligheten var vi så trøtte at vi dro på en restaurant noen meter fra huset. Da ble det en yndlings-restaurant til. Både Wasabi i Johannesburg og Mojito i Santa Marta hadde utrolig god mat! Etter middagen dro vi til leiligheten og hoppet rett i loppekassa. Neste dag laget Yuma og Arthuro frokost til oss. Det var deilig. De hadde en hund som lignet på en snø-ulv.

This slideshow requires JavaScript.

——–

Litt senere var vi på tur til en busstasjon når en hestedrosje kom ved siden av oss og spurte om vi ta en tur. Vi kjørte i en halv time og sluttet turen på busstoppen. Heste-turen var litt lite komfortabel men fin fordi vi fikk snakke og kose oss. Etter turen ventet vi på bussen men det tok en stund derfor dro jeg og mamma på en sjokoladebutikk. Vi kjøpte noen deilige sjokolader som alle likte. Endelig kom bussen og pappa ropte på oss, vi måtte kjappe oss!! Vi dro på stranden for å kose oss. Først måtte jeg og mamma kjøpe bikinier. P.S. Mamma trengte egentlig ikke bikini fordi hun hadde 1 ekstra bikini. D.S. 😉 Endelig var det tid for bading!

This slideshow requires JavaScript.

Vi så også noen Amerikanske biler. Jeg fikk vite at Cuba hadde vært nesten som Nord-Korea er nå. Med andre ord – det var ikke enkelt å komme inn i landet. Nå er Cuba ganske fattig og alt på grunn av at de tok lag med Sovjetunionen/Russland rett etter andre verdenskrig!! Russland og Cuba mente det var bedre med kommunisme, mens USA/United States of America var for kapitalisme. I mange år har Cuba vært stengt for USA, men nå har de åpnet grensene igjen. Cuba har vært ganske kjent for sigarer og rom. Enda et interessant kjøretøy var “mini-cabene”. De lignet på tuk-tukene.

This slideshow requires JavaScript.

Det gøyeste og mest irriterende som skjedde var når vi skulle på en Internett kafé. Vi dro til et sted hvor det skulle være en kafé men vi fant ut at kaféen var noen kvartal videre. Når vi kom dit, ble vi fortalt at vi måtte kjøpe et kort oppe på kaféen. Der var de fri for kort. Så ble vi sent enda en gang videre for å kjøpe kortene et annet sted. Vi måtte gå 15 minutt i glovarmen!!! 😦 Da vi endelig kom fram var det stengt. Det hadde stengt 30 minutter før vi kom. Da ga vi opp å kjøpe kort den dagen og bestemte oss for å prøve igjen dagen etterpå. Etter en god strandtur til gikk vi hjem. En annen dag dro vi til en pizza-restaurant. Der var det noen musikere som begynte å spille og synge. De var skikkelig kule. Vi ga litt penger og kjøpte en CD av dem.

Etter denne byen dro vi tilbake til Havanna. Der hadde vi også en AirBnB-leilighet. Vi ventet på hun som skulle komme å gi oss nøkler til leiligheten, det tok lang tid. Vi ventet og prøvde å ringe, men plutselig kom hun. Jeg trodde ikke mine egne øyne når hun åpnet en dør til en blokk som ikke så ut!! Men når vi kom inn var det søtt og lite. Det var sånn typisk bestemor-aktig. I Havanna var det mange oldis-gamle Amerikanske biler. Alle spurte om vi ville ha en 1-times tur. Til slutt ble vi med en. Jeg leste Harry Potter nesten hele turen. Mamma og pappa syntes det var mange fine bygninger. Det rareste med Cuba var kontrastene mellom rike og veldig fattige. Vi så det også på husene. Noen var kjempefine og andre var skikkelig hærpa.

This slideshow requires JavaScript.

Takk for meg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s